Wat is vertrouwen?

17-03-17 | holisme, Spiritueel ontwaken

Als je jezelf vertrouwt, kun je erop vertrouwen, dat het Universum voor je zorgt. Je trekt dan de juiste betrouwbare mensen aan omdat je op jezelf vertrouwt. Je vertrouwt op jouw eigen stem, op je Hogere Zelf en het Universum binnen in jou. Bedenk maar zo je bent een wereld op zich.

Door op jezelf te vertrouwen en af te gaan op wat jouw intuïtie aangeeft welke weg je het beste kan inslaan. Is dat je kan vertrouwen op jouw innerlijke stem, je voorgevoel, en daar ook naar kan handelen. Je maakt een keuze op basis wat goed of juist voelt voor jou.

Kinderen van de Sterren
Aangezien we allemaal kinderen van de sterren zijn en het Universum in ons herbergen. De kosmos en de bron zijn allemaal woorden voor een begrip namelijk het Universum. Ongeacht of we het beseffen kennen we allemaal een galactische oorsprong. Daarom is het zo mooi om te beseffen dat naar binnen keren door de lessen die we buiten ons ervaren het antwoord op die lessen binnen in ons besloten ligt. Soms kunnen de lessen die we in ons omgeving meemaken heftig zijn en triggert het bepaalde emoties en gevoelens bij ons en geeft het ons een gevoel van machteloosheid dan nog is het antwoord in onszelf te vinden. Door te beseffen dat het antwoord binnen ons eigen Ik en ons eigen Universum besloten ligt kunnen we op basis van onze Vrije Wil besluiten daar de rust en harmonie te vinden is. Uiteraard helpt het om onder begeleiding het antwoord te vinden op onze vraag waarom iets ons zoveel doet, ons triggert en de rust te vinden in dat alle antwoorden op onze vragen door onszelf beantwoord kunnen worden. Puzzelstukjes lijken vaak buiten ons te liggen maar besef dat ze allemaal de richting aangeven om naar binnen te keren van het Zelf.

Loslaten wat je tegenhoudt
Vast houden aan het idee dat het Universum wel de oplossing kent is passief wachten totdat er iets tot jou gebeurt. De enige die de boel in beweging kan zetten en de uitkomst voor jezelf kan veranderen ben jij zelf. Het is wachten totdat je een ons weegt. Juist door een praktische aanpak en het direct benaderen van je angsten, je schaduwstukken, kan je belemmerende overtuigingen leren loslaten. We hebben geleerd onszelf te verbergen en die stukken in de schaduw te zetten. Deze niet te erkennen is als dat je een deel van jezelf wegzet, een deel van jezelf verliest, omdat je die in de schaduw hebt gezet. Hierdoor weerhoud je jezelf om voor jezelf op te komen. Je komt dan vast te zitten in een overtuiging dat je iets niet kan. Aan de ene kant is dat gemakkelijk. Je hoeft dan geen verantwoordelijkheid te nemen. Verantwoordelijkheid nemen om voor jezelf op te komen om een betere baan, beter salaris en een betere toekomst te creëren voor jezelf. Door aan jezelf te twijfelen, twijfel je aan het vertrouwen op jezelf. Maar daardoor ga je niet in je volle potentieel staan. In je volle kracht. Je volle macht vertrouwen. In het licht staan wat in jou schittert. Door buiten je comfortzone te stappen, voorbij je angst te gaan, creëer jij de hoogst mogelijke uitkomst en realiseer je voor jezelf dat jij in je hoogst mogelijke tijdslijn kan vibreren.

Het Universum zal je helpen, niet alleen wat goed voor jou voelt
Iedereen zou wel een miljoen euro op zijn bankrekening willen. Echter helpt het je niet om zoveel en zomaar al dat geld op je rekening te hebben staan. Door voor iets gewerkt te hebben. Dat we het zelf voor mekaar hebben gekregen om zoveel te hebben verdiend. Niet dat je enkel maar hard moet werken maar dat je weet dat jij het voor mekaar hebt gekregen met het werk wat jij hebt verricht geeft een verdomd trots gevoel. Dan pas als jij er bergen voor hebt verzet dan pas zal het geld ook daadwerkelijk jou kant op komen. Te weten dat jij het verdient en de blokkade voorbij te gaan dat jij het niet verdiend is de daadwerkelijke overwinning. Door vast besloten te zijn om zoveel geld te verdienen met het werk wat jij hebt verricht, al je angsten en terughoudende overtuigingen te overwinnen en voorbij te gaan maakt dat jij daadwerkelijk vertrouwt in jouw Universum binnen in jou.

Iets niet krijgen kan soms een groots geschenk zijn
Iets niet krijgen is vervelend maar kan een groots geschenk. Door te willen dat een ander onze problemen voor ons oplost is al een makkelijke weg uit. Te veel vertrouwen op een ander maakt je afhankelijk en zwakt het vertrouwen op jezelf af. Niet gebruik te maken van je eigen capaciteiten, talenten en kracht is het afzwakken van jouw potentieel. Pas als je op jezelf gaat vertrouwen en uitgaat van jouw potentieel is een turning point in je leven. Er hard voor werken, niet kapot voor werken, is als dat jij stapt in het droomleven waar jij naar verlangt als mens. Het overwinnen van de uitdagingen die op je pad komen is als het bliss moment wat een geschenk is voor jouw ontwikkeling en jouw leven op aarde. Te vertrouwen op jezelf, jouw capaciteiten, is als het vertrouwen op de Universum binnen in jou. Jij zal jezelf nooit iets geven als jij er niet klaar voor bent en het aan kan.

Het draait allemaal om ZelfLiefde
Loslaten is absoluut niet verkeerd maar het is veel boeiender om te kijken wat er onder het gevoel ‘van loslaten’ zit. Daar zit de ware levensles besloten. De lessen in de schaduw zijn eigenlijk ruwe diamanten die klaar staan om te mogen schitteren. Door deze stukken binnen jezelf te erkennen, herkennen en in het licht te durven zetten is als een overwinning. “Als de berg komt niet naar Mohammed komt dan komt Mohammed naar de berg”. Door het zelf te doen leer jij jezelf nog beter kennen en accepteer jij je eigen Universele aard en wijsheid. Door op zelf onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat datgene iets wat te tegenhoud en de beperkende overtuiging en aanname te onderzoeken, analyseren, en deze dan los te laten is iets wat jezelf zal helpen. Door jezelf lief te hebben in je volle glorie is een geschenk aan jezelf en betuigd van daadwerkelijke zelfliefde. Liefde voor het Zelf.

Stuur mij een e-mail als je een afspraak wilt maken bij mij in de praktijk.

Ben je geïnteresseerd in mijn diensten dan ben je mogelijk ook geïnteresseerd in het volgende:

Disclaimer:

Allereerst wil ik aangeven dat ik geen arts ben. Ik ben een alternatief holistisch therapeut en kan je begeleiden in het proces wat je doormaakt, maar bij aanhoudende klachten adviseer ik allereerst bij de huisarts of een specialist langs te gaan.